Repurposing content - slim hergebruik van je content

Wat is repurposing content?

Repurposing content is slim hergebruik van sterke content in een andere vorm. Bijvoorbeeld informatie uit een artikel verwerken in een video. Met repurposed content haal je meer bereik en meer conversies uit je bestaande content.

 

Je beste content hergebruiken in een ander format

Je topcontent gun je na de gedane (tijds)investering natuurlijk graag een tweede ronde. Het herhalen van je marketingboodschap is ook zinvol. Je kunt je hele doelgroep nooit in één keer bereiken en verleiden tot een conversie. Content letterlijk herhalen is een manier, maar hoe vaker je dat doet, hoe kleiner het effect. Je blijft op dezelfde manier in dezelfde vijver vissen.

Met repurposed content laat je informatie terugkomen in een andere vorm. Door te variëren tussen geschreven en visueel materiaal, korte en lange content blijf je je bestaande doelgroep prikkelen en spreek je tegelijkertijd een bredere groep aan.

 

Voorbeelden van repurposing content

De mogelijkheden om je topcontent te hergebruiken zijn eindeloos.

Enkele voorbeelden van repurposed content:

  • Een video of podcast uitwerken als blogartikel
  • Informatie samenvatten in een infographic
  • Informatie opdelen in social media-updates, korte video’s of andere visuals
  • Social media-updates bundelen en uitwerken in een long format

Scroll to top