Teksten laten redigeren

Tekstcontrole op maat voor webteksten en zakelijke teksten. Jouw eigen tekst, met de zekerheid dat de opbouw, grammatica en spelling in orde zijn.

Is de tekst helemaal af en klaar voor een laatste correctieronde? Dan gaan in de tekstcorrectie de puntjes op de i. Als een tekst meer aandacht nodig heeft, is redigeren van toepassing. Hieronder lees je meer over wat je kunt verwachten bij het laten corrigeren en redigeren van teksten.

 

Het corrigeren van teksten

Tekstcorrectie is bedoeld voor teksten die verder geen bewerking meer nodig hebben. De tekst wordt gecontroleerd op taal- en spelfouten en correct gebruik van leestekens.

Bij het nalopen van de tekst kijk ik ook of de zinnen lekker lopen. Zinnen die de vaart uit het verhaal halen, pas ik aan. Omdat aanpassingen een smaakkwestie kunnen zijn, geef ik waar nodig meerdere opties voor het herschrijven van een zin. Na correctie is de tekst klaar voor publicatie.

Tarief voor het corrigeren van teksten: € 0,03 per woord exclusief btw.

 

Het redigeren van teksten

Redigeren gebeurt altijd in goed overleg. Eerst wordt besproken wat het doel en de doelgroep van de tekst zijn. Daarna wordt bekeken welke aanpassingen nodig zijn om de tekst geschikt te maken voor publicatie. Dat kan bijvoorbeeld het inkorten van de tekst of optimaliseren voor online gebruik zijn.

Bij het redigeren kijk ik of de tekst goed aansluit bij de doelgroep. Zinnen die niet lekker lopen, pas ik aan. Werkt een sterke zin beter op een andere plek in de tekst? Dan verplaats ik die. Overbodige woorden en zinnen worden geschrapt. Natuurlijk corrigeer ik ook taal- en typfouten. Na redigeren leest de tekst lekkerder en is het duidelijker wat er wordt bedoeld. De stijl van de schrijver blijft herkenbaar.

Tarief voor het redigeren van teksten: € 0,06 per woord exclusief btw.

Je teksten laten redigeren?

Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen. Bellen kan ook altijd via: 073 631 59 76

  Redigeren maatwerk teksten

  Maatwerk

  Redigeren is maatwerk. Als je mij een tekst geeft, krijg je eerlijk advies over de mogelijkheden. Je komt achteraf niet voor verrassingen te staan.

  Vertrouwelijke teksten laten maken

  Vertrouwelijke stukken

  Ook belangrijk: stukken en de daarmee samenhangende informatie worden altijd zorgvuldig en vertrouwelijk behandeld.

  Eerlijk advies - tekstschrijver die meedenkt

  Meer weten?

  Wil je meer weten over het laten redigeren van teksten? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.